Oude voorpagina

Welkom

Aandachtvoortrauma.nl is de online thuishaven van lichaamsgericht traumatherapeuten. De therapeuten zijn opgeleid bij Bodymind Opleidingen en geschoold in o.a. Somatic Experiencing® en NARM®.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor trauma in hulpverlenersland. Daar zijn goede redenen voor:

  • er zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten in de werking van ons zenuwstelsel: de polyvagaaltheorie;
  • er is grondig onderzoek beschikbaar dat aantoont hoe negatieve gebeurtenissen in de kindertijd op latere leeftijd effecten hebben op de gezondheid: de ACE-studie;
  • deze nieuwe kennis heeft geleid tot therapievormen die effectief zijn op het niveau waar het trauma zich daadwerkelijk bevindt, namelijk in het lichaam.

Op aandachtvoortrauma.nl zullen we over deze ontwikkelingen informatie geven. Daarnaast zullen later dit jaar therapeuten die bij Bodymind Opleidingen zijn opgeleid in Somatic Experiencing® en/of NARM® hier te vinden zijn voor verwijzers en cliënten.

Omdat de oorlog in Oekraïne een nieuwe golf van trauma op gang brengt, waar de vluchtelingen die zich in Nederland melden door aangedaan kunnen zijn, hebben we recent besloten de lancering van de website te versnellen en behulpzame links voor hulpverleners te publiceren.

Aandachtvoortrauma.nl is een initiatief van de Netwerkkring Somatic Experiencing Nederland.

Scroll naar boven